prokuror-mks-mi-bachili-zruynovani-budivli-i-zagiblikh-lyudey-tse-ne-feyk

Прокурор МКС: ми бачили зруйновані будівлі і загиблих людей, це – не фейк

 • 680641 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Прокурори Міжнародного кримінального суду в Україні зафіксували пошкодження будівель і мертвих громадян – вони не "фейк". Про це заявив сьогодні на брифінгу у Києві прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, пише УНН.

Цитата

"Відповідно до моїх повноважень та обов'язків, як прокурор я повинен діяти згідно з Римським статутом щодо визнання та прийнятності доказів. Згідно того що 42 країни подали заяви відповідно цих злочинів до Міжнародного кримінального суду, як прописано в Римському статуті, мають бути підстави для початку провадження – саме так і було", - зазначив Хан.

Деталі

З його слів, роботою МКС є отримання та збереження всіх можливих доказів, які прокурори зможуть зібрати.

Водночас, він зазначив, що, як вбачається, ситуація в Україні "зовсім не покращується" - з різних джерел надходять повідомлення про нові злочини, і завдання суду – перевірити достовірність цих заяв і оцінити їх з професійної точки зору.

"В результаті ясно одне, що це базові принципи, які були повторені в Нюрнберзі, які багато в чому відображені в Римському статуті, і якщо є справа, в міру її просування, я думаю, ми бачили, що в результаті, з наполегливістю та витривалістю, справедливість може бути забезпечено. І це наша спільна відповідальність. Але ми не можемо ставити віз попереду коня. Ми повинні перевірити, що є правдою, що вона показує, хто є відповідальним, якщо могли бути скоєні злочини. І ми йдемо крок за кроком, але робити це треба терміново, треба робити це з усвідомленням того, що вже певної причини загинули люди, зруйновані будівлі – це не фейк, ми бачили тих людей. Ми бачили ті будівлі. Нам потрібно знати, як і чому і що це показує, і чи є в цьому злочини", - додав він.

Нагадаємо

Напередодні Хан відвідав Бучу та Бородянку. Після побаченого на Київщині він заявив, що Україна є місцем злочину.

Доповнення

За даними Мін'юсту, до Міжнародного кримінального суду у Гаазі через воєнні злочини росії звернулися вже 42 країни. Також окремо є близько 10 країн, які самостійно розслідують злочини рф, вчинені на території України, а також у межах Спільної слідчої групи разом з українськими правоохоронцями і прокуратурою.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі