ukenru
prokuratura-rf-zaprosila-9-rokiv-koloniyi-zagalnogo-rezhimu-dlya-aktivista-z-krimu

Прокуратура РФ запросила 9 років колонії загального режиму для активіста з Криму

 • 8784 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Російська прокуратура запросила 9 років колонії загального режиму для активіста з Євпаторії Євгенія Каракашева, обвинуваченого в закликах до тероризму. Про це повідомляє Крим.Реаліі, передає УНН.

Повідомляється, що сьогодні в Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону почалася судова тяжба сторін у справі Каракашева.

Держобвинувач у своєму виступі заявив, що, незважаючи на невизнання Євгеном Каракашевим провини, вона нібито доведена в ході процесу.

На думку прокурора, вина Каракашева підтверджується протоколами обшуку і оперативно-розшукових заходів, висновком експерта-лінгвіста, показаннями свідка звинувачення Сергія Васильченка, російських понятих-військовослужбовців.

Держобвинувач попросив визнати Євгена Каракашева винним за частиною 1 і частиною 2 статті 205.2 Кримінального кодексу Росії і засудити його до 9 років колонії загального режиму. В якості додаткового покарання прокурор попросив накласти на Каракашева заборону на "діяльність, пов'язану з адмініструванням сайтів з використанням електронних або інформаційно-телекомунікаційних мереж, в тому числі, Інтернет".

Зараз у судовій тяжбі виступає адвокат Євгена Каракашева.

Нагадаємо, 25 січня було припинено кримінальну справу за ст. 282 КК РФ по Євгену Каракашеву. Але активіст продовжував перебувати під вартою в СІЗО, тому що його також звинувачують за ст. 205.2 КК РФ (Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму) за перепост в соціальній мережі.

Українські Національні Новини

Політика