ukenru
prokuratura-oskarzhila-pomyakshennya-viroku-nepovnolitniy-scho-vbila-novonarodzhenogo

Прокуратура оскаржила пом’якшення вироку неповнолітній, що вбила новонародженого

 • 14602 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Прокуратура Черкаської області в касаційному порядку оскаржила ухвали Черкаського суду, який звільнив від відбування покарання неповнолітню, що умисно вбила свою новонароджену дитину. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури Черкаської області.

"Прокуратурою Черкаської області в касаційному порядку оскаржено ухвалу Черкаського апеляційного суду, якою змінено вирок Соснівського районного суду міста Черкаси шляхом пом’якшення покарання й звільнення від відбування покарання з іспитовим строком стосовно неповнолітньої, яка обвинувачується у вчиненні умисного вбивства своєї новонародженої дитини, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 Кримінального кодексу України (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини)", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що восени 2018 року 16-річна неповнолітня, перебуваючи за місцем свого проживання, самостійно народила доношену дитину, і відразу після пологів заподіяла новонародженому тілесні ушкодження, внаслідок яких дитина померла.
Зазначається, що за результатами судового розгляду неповнолітню було визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 КК України та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі.

"Однак, Черкаським апеляційним судом задоволено скаргу сторони захисту та обвинуваченій призначено покарання, не пов’язане з позбавленням волі. Прокуратура Черкаської області не згодна з ухвалою суду в частині звільнення неповнолітньої від відбування покарання з іспитовим строком, а тому, займаючи принципову позицію, прокурорами в кримінальному провадженні на вказане судове рішення внесено касаційну скаргу", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, в листопаді 2018 році в черкаському гуртожитку знайшли тіло немовляти з різаними ранами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП