prokuratura-informatsiya-pro-te-scho-mitropolitu-upts-mp-pavlu-ne-prodovzhili-zapobizhniy-zakhid-feyk

Прокуратура: інформація про те, що митрополиту УПЦ МП Павлу не продовжили запобіжний захід – фейк

 • 675320 переглядiв

Цитата

«Низка телеграм-каналів та медіа поширили інформацію про те, що митрополиту УПЦ (МП), підозрюваному у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні дій рф, не продовжили запобіжний захід. Ця інформація не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні.

Деталі

В Офісі Генпрокурора повідомили, що колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври обрано запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. Строк цього запобіжного заходу закінчується 1 липня 2023 року.

Зазначається, що згідно ухвали суду підозрюваного зобов’язано носити електронний засіб контролю та утримуватися від спілкування зі свідками та потерпілими у справі.

«Прокурором ще 26 червня 2023 року подано до суду клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу. Судове засідання призначено на 30 червня 2023 року на 11:00 в Солом’янському районному суді Києва», - інформує ОГП.

Повідомляється, що сьогодні підозрюваний прибув до ГУ СБУ у Києві та Київській області за викликом слідчого для проведення слідчих дій.

«Там йому повторно вручили клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Митрополиту Української православної церкви (московського патріархату) Павлу (Петру Лебідю) продовжили запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 1 липня.

Нагадаємо

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври, митрополиту УПЦ МП Павлу.

Йому інкримінували 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі