ukenru
programu-dostupni-liki-prodovzhat-sche-na-rik

Програму "Доступні ліки" продовжать ще на рік

 • 11152 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Вже за рік українці відчують суттєві позитивні зміни в системі охорони здоров’я, які запроваджує Уряд на первинній ланці, в екстреній медицині та в системі забезпечення ліками. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

За його словами в проекті бюджету на наступний рік закладається фінансування цілої низки медичних ініціатив, які дозволять громадянину отримати безкоштовну діагностику і провести аналізи – за направленням сімейного лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці закликали Гройсмана не допустити закриття аптек в Україні

Також, Глава Уряду повідомив про продовження дії програми "Доступні ліки" ще на 1 рік.

"У нас довгий час битва була не за здоров’я і не охорону здоров’я українців. Битва йшла за потоки. Зараз всі ці схеми зруйновані. І частина нападок на МОЗ сьогодні – це спроби повернути ці потоки. Категорично це не сприймаю і не допущу. Має все буде відкрито, чітко і зрозуміло для українців", – сказав Гройсман.

Нагадаємо, що у програмі "Доступні ліки" сьогодні беруть учать близько 8000 аптек. А за час дії програми було виписано близько 25 млн рецептів.

Також нагадаємо, що депутати ініціювали законопроект №8591, реалізація якого може призвести до закриття тисяч аптек по країні. Експерти попереджають, що за таких умов дія програми "Доступні ліки" опиниться під загрозою зриву. 

Українські Національні Новини

Суспільство