"Очікується, що до 2028 року виробництво м'яса збільшиться більш ніж на 40 млн тонн – до 364 млн тонн. М'ясо птиці буде основною рушійною силою зростання загального виробництва м'яса", - йдеться в повідомленні.
Уточнюється, що пташники зможуть домогтися успіхів на м'ясному ринку за рахунок підвищення врожайності і інтенсивності виробництва продукту.
Також прогнозується, що світове споживання м'яса птиці протягом звітного періоду буде рости.
"Частка м'яса птиці в структурі споживання всіх видів м'яса становитиме 50%", - говориться в звіті.
Нагадаємо, за останні 5 років Україна суттєво наростила виробництво курятини. Це дозволило країні позбутися статусу імпортера і самою завойовувати міжнародні ринки.
У минулому році Україна піднялася на 6-е місце у світовому рейтингу експортерів курятини, обігнавши Росію і Канаду. У країнах ЄС Україна - серед трьох головних постачальників.
Головний виробник і експортер України - агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба) Юрія Косюка. Частка його компанії в загальному експорті продукту становить 88%. МХП - одна з двох українських компаній, допущених до країн ЄС.
За прогнозами німецьких експертів, у 2019-му Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши при цьому Росію, Білорусь і Канаду.