ukenru
prognoz-oon-kuryatina-utrimaye-liderstvo-na-svitovomu-rinku-myasa

Прогноз ООН: курятина утримає лідерство на світовому ринку м'яса

 • 10070 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Протягом найближчих 10 років пальму першості на світовому ринку м'яса буде тримати м'ясо птиці (курятина). Про це йдеться у звіті продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), передає УНН з посиланням на meatpoultry.com.

"Очікується, що до 2028 року виробництво м'яса збільшиться більш ніж на 40 млн тонн – до 364 млн тонн. М'ясо птиці буде основною рушійною силою зростання загального виробництва м'яса", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що пташники зможуть домогтися успіхів на м'ясному ринку за рахунок підвищення врожайності і інтенсивності виробництва продукту.

Також прогнозується, що світове споживання м'яса птиці протягом звітного періоду буде рости.

"Частка м'яса птиці в структурі споживання всіх видів м'яса становитиме 50%", - говориться в звіті.

Нагадаємо, за останні 5 років Україна суттєво наростила виробництво курятини. Це дозволило країні позбутися статусу імпортера і самою завойовувати міжнародні ринки.

У минулому році Україна піднялася на 6-е місце у світовому рейтингу експортерів курятини, обігнавши Росію і Канаду. У країнах ЄС Україна - серед трьох головних постачальників.

Головний виробник і експортер України - агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба) Юрія Косюка. Частка його компанії в загальному експорті продукту становить 88%. МХП - одна з двох українських компаній, допущених до країн ЄС.

За прогнозами німецьких експертів, у 2019-му Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши при цьому Росію, Білорусь і Канаду.

Українські Національні Новини

Економіка