prodavali-medikamenti-rosiyskiy-armiyi-na-zhitomirschini-vikrili-farmkompaniyu

Продавали медикаменти російській армії: на Житомирщині викрили фармкомпанію

 • 756974 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Розпочато процесуальне керівництво щодо директора українського підприємства, яке займалось продажем ліків для окупантів. Чоловіку повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, пише УНН.

Деталі

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення на територію України, працівники фармакологічної компанії, розташованої у Житомирській області, постачали українські ліки до військових шпиталів рф.

Основними товарами в цій схемі були знеболювальні засоби, які використовувались для лікування поранених окупантів, зокрема і тих, які були на полі бою.

Згідно з доказами, до лютого 2022 року ця компанія експортувала свою продукцію до росії.

Після запровадження санкцій проти держави-агресора та початку повномасштабного вторгнення, службові особи підприємства розробили механізм обходу обмежень.

Для цього вони спільно з російськими партнерами використовували підконтрольні комерційні структури на Близькому Сході та в Європейському Союзі.

Суть схеми полягала в тому, що українські медикаменти спочатку надходили до закордонних фірм, а потім через зміну товарно-транспортних накладних доставлялися до фактичних замовників з рф.

Доповнення

Під час обшуків в офісах та виробничих приміщеннях української фармкомпанії були виявлені комп'ютери з доказами незаконної діяльності, документи первинного бухгалтерського обліку та мобільні телефони з переписками, що підтверджують переправляння медичних препаратів до рф.

Наразі розглядається питання про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні арештували активи російського депутата на понад 180 млн грн

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК почало тестувати портал для викривачів корупції

     • 771061 переглядiв

    Важкі бої тривають на п'яти напрямках – Генштаб ЗСУ

     • 439045 переглядiв

    У Броварах блискавка влучила в будинок, спалахнула пожежа

     • 517936 переглядiв