ukenru
privatne-pidpriyemstvo-vlashtuvalo-zvalische-v-elitnomu-selischi-pid-kiyevom

Приватне підприємство влаштувало звалище в елітному селищі під Києвом

 • 25057 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Нацполіція відкрила кримінальне провадження проти приватного підприємства "Росток", що влаштувало сміттєзвалище відходів в елітному селищі Романків під Києвом, повідомляє УНН з посиланням на судові матеріалу з Реєстру.

"Росток" взяв в оренду земельну ділянку площею 18 га в Романкові ще в 2003 році. У 2016 році екоінспекцією спільно з представниками Обухівської райдержадміністрації проведено перевірку, під час якої встановлено, що "на земельній ділянці навколо водоймища знаходиться звалище твердих побутових відходів і промислових відходів, що, в свою чергу, порушує чинне природоохоронне законодавство і умови договору з ТОВ "Росток" щодо цільового використання зазначеної земельної ділянки, також під час перевірки було зафіксовано факт заїзду автотранспорту на територію для вивантаження побутового та будівельного сміття".

За даними екоінспекції, сума збитків державі становить понад 15 млн грн. Для подальшого розслідування кримінального провадження слідчі запросили в суді дозвіл на допуск до необхідних документів.

У той же час на сайтах нерухомості відзначається, що ціна на будинок у Романкові може досягати 18 млн грн.

Нагадаємо, останні дані Держстату повідомляють, що в Україні вже понад 12 млрд тонн відходів, з них понад 12 млн тонн - небезпечні відходи. На збанкрутілому столичному заводі "Радикал" досі зберігається 200 тис. тонн ртуті, а поруч живуть люди, виробляють цукерки і влаштовують вуличні фестивалі їжі.

При цьому ртуть експерти називають "ласкавим вбивцею" - вона накопичується непомітно, але може привести до непоправних наслідків.

Українські Національні Новини

Суспільство