ukenru
pristayko-sogodni-vidvidaye-bryussel-i-lyuksemburg

Пристайко сьогодні відвідає Брюссель і Люксембург

 • 10441 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН Сьогодні міністр закордонних справ України Вадим Пристайко перебуватиме з робочим візитом у Брюсселі та Люксембурзі. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МЗС.

"На полях засідання Ради ЄС у закордонних справах у Люксембурзі міністр візьме участь у міністерському засіданні "Групи друзів України в ЄС" на запрошення Високого представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики, віце-президента Європейської Комісії Федеріки Могеріні та міністрів закордонних справ держав-членів ЄС", - сказано у повідомленні.

Як планується, Пристайко поінформує партнерів про впровадження комплексних реформ в Україні, безпекову ситуацію на Донбасі та стан підготовки до саміту у нормандському форматі.

У Брюсселі ж глава українського зовнішньополітичного відомства візьме участь у засіданні Комітету Європейського Парламенту у закордонних справах, ключовою темою якого буде ситуація на сході нашої держави в контексті агресії Росії та зусиль української сторони з реалізації Мінських домовленостей.

"У рамках візиту Вадим Пристайко проведе також низку двосторонніх зустрічей з міністрами закордонних справ держав-членів ЄС та високопосадовцями інституцій Євросоюзу", - зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, зі слів Президента України Володимира Зеленського, зустріч нормандської четвірки може відбутися у листопаді.

Українські Національні Новини

Політика