ukenru
prigozhin-pidkresliv-vazhlivist-svoyeyi-personi-vigadavshi-zmovu-kremlya-proti-nogo-isw

пригожин підкреслив важливість своєї персони, вигадавши змову кремля проти нього – ISW

 • 1012798 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. євген пригожин придумав змову кремля проти своєї персони, щоб продемонструвати свою значущість, передає УНН з посиланням на ISW.

Деталі

євген пригожин, власник ПВК "вагнер" сказав, що, нібито, мав запит від ЗМІ, у якому викрили змову президента рф володимира путіна та секретаря ради безпеки росії миколи патрушева. Метою змови слугувало нейтралізування "вагнера".

Прес-служба пригожина, 16 березня, опублікувала запит про коментар російського видання "Независимая газета", питаючи, чи знав пригожин про передбачувані дискусії між путіним та патрушевим щодо майбутнього "вагнера".

У коментарі преси стверджується, що інформація про ці дискусії нещодавно поширилася російськими та українськими Telegram-каналами, і стверджується, що патрушев натякнув путіну, що "через півтора-два місяці" від "вагнера" "нічого не залишиться".

Далі в пості стверджується, що патрушев припустив, що після знищення "вагнера" в Україні пригожин спробує "об'єднати колишніх активних вагнерівців, які залишилися, під надуманим приводом", озброїти їх та "відправити на територію росії, для захоплення влади в прикордонних з Україною областях з можливим вглибленням в країну".

У ISW не виявили жодної підтверджуючи інформації, яка дозволяє припустити, що ці обговорення мали місце бути. Також аналітики Інституту не зафіксували жодних спекуляцій у російському інформаційному просторі з цього приводу.

"Независимая газета" не опублікувала коментар для преси на своєму сайті, і жодного запису коментаря ніде немає, окрім як у посиланнях на пост пресслужби пригожина.

Тому в Інституті вивчення війни заявили, що відсутність зовнішнього підтвердження з цього приводу дозволяє припустити, що Пригожин сфабрикував передбачувану змову щодо кількох інформаційних операцій від імені вагнера і власної репутації.

"По-перше, у цьому обміні думками Патрушев і, можливо, Рада безпеки Росії чітко окреслені як вороги групи Вагнера. Схоже, що Пригожин створює ретельні інформаційні умови, щоб звинуватити Патрушева у невдачах Вагнера та можливих репресіях проти групи, а також представляє вигаданий сценарій, згідно з яким Вагнер становить пряму загрозу для Росії всередині країни. Ці зусилля є наступним кроком кампанії Пригожина проти російських військових керівних кіл".

Українські Національні Новини

Політика