priamyi-pryzov-u-viiskovi-chastyny-peredbachatymetsia-cherez-rekrutynh-yaki-zminy-hotuiut-nardepy-do-mobilizatsii

Прямий призов у військові частини передбачатиметься через рекрутинг: які зміни готують нардепи до мобілізації

 • 26362 переглядiв

Україна планує добровільний призов через ЦНАПи, центри зайнятості та рекрутингові центри, каже народний депутат Мар'яна Безугла. Новий законопроект також скасовує категорію "обмежено придатних" у війську.

Призов у військові частини передбачатиметься через рекрутинг, який буде відбуватися в ЦНАПах, центрах зайнятості та центрах рекрутингу, але добровільно. Про такі майбутні зміни стосовно мобілізаційної підготовки повідомила народний депутат Мар’яна Безугла на своїй сторінці в Facebook, пише УНН.

Деталі

Як повідомила Безугла, у новому законопроекті пропонується встановити, що прямий призов у військові частини буде відбуватися через рекрутинг. Рекрутинг буде проходити в ЦНАПах, центрах зайнятості та центрах рекрутингу.

"Мобілізований під час підготовки - рекрут (не можна задіяти, крім підготовки; визначаються можливості, фізична спроможність, фактична придатність; менше грошове забезпечення). Повністю прибирається можливість відправити громадянина непідготовленим на фронт. Якщо рекрут не проходить етап підготовки, то його можна звільнити без додаткових витрат для держави", - написала на своїй сторінці в Facebook Безугла.

Також за її словами, в законопроекті приберуть поняття "обмежено придатний".

"Залишаються тільки придатні і непридатні. Частина стане непридатними, частина – придатними. Повторне проходження ВЛК. Можливість проходження військової служби за призовом під час мобілізації за бажанням особи, яка засуджена до відбування покарання з випробуванням", - додала Безугла.

Нагадаємо

Народний депутат Мар’яна Безугла на своїй сторінці в Facebook опублікувала основні тези оновленої версії майбутнього законопроекту, який стосується мобілізації.

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Великий бізнес продовжує релокуватися на Одещину - Кіпер

     • 49875 переглядiв

    До будівлі уряду привезли Вифлеємський вогонь

     • 27560 переглядiв

    За ними полювали давно: Данілов про три знищенні ворожі Су-34

     • 25309 переглядiв