ukenru
pri-vidkritti-lyuka-v-moduli-na-mks-viletiv-bolt

При відкритті люка в модулі на МКС вилетів болт

 • 23025 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Російський космонавт Олег Новицький повідомив, що в новому модулі "Наука" на МКС при відкритті люка з модуля вилетів болт, це випливає з переговорів екіпажу, що транслювався NASA, інформує УНН.

Деталі

Модуль "Наука" стартував з космодрому Байконур 21 липня ракетою-носієм "Протон-М" і 29 липня пришвартований модулем "Зірка" до російського сегменту МКС.

У п'ятницю екіпаж відкрив люк в модуль.

"Візуально все було в порядку. Пилу не було. Коли відкрили люк, то побачили, що звідти вилітає болт довжиною два сантиметри", - сказав Новицький фахівцям центру, відповідаючи на питання про стан модуля.

В модулі "Наука" є спальне місце для космонавта, туалет, система регенерації кисню, а також робочі місця для проведення експериментів. Він також обладнаний шлюзом для винесення наукового обладнання за межі станції і європейським дистанційним маніпулятором ERA.

Додамо

Модуль "Російська наука" пристикувався до МКС у четвер, 29 липня. До цього він провів в космосі вісім днів. Однак через три години після приєднання, коли екіпаж відкрив люк модуля, двигуни на пристрої мимовільно включилися, що змусило станцію МКС повернутися на 45 градусів. Інцидент не загрожує екіпажу.

Українські Національні Новини

Новини Світу