prezydenty-lytvy-latvii-ta-polshchi-vidmovylysia-vid-spilnoho-foto-z-lukashenkom-na-klimatychnomu-samiti-cop28

Президенти Литви, Латвії та Польщі відмовилися від спільного фото з Лукашенком на кліматичному саміті COP28

 • 25498 переглядiв

Президенти Литви, Латвії та Польщі відмовилися від спільного фото на COP28 в Дубаї через присутність білоруського лідера олександра лукашенка, посилаючись на його роль в агресії росії проти України.

Президенти Литви, Латвії та Польщі Гітанас Науседа, Едгарс Рінкевичс і Анджей Дуда відмовилися від спільної фотографії на Конференції ООН з питань зміни клімату COP28 в Дубаї через присутність білоруського диктатора Александра Лукашенка. Про це повідомляє литовський мовник LRT, передає УНН.

Деталі 

Було б лицемірством стояти пліч-о-пліч з главою держави, яка стала осередком агресії Росії проти України, і обговорювати майбутнє світу та зміну клімату будь-де

- заявив литовський лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСитуація з правами людини в Білорусі продовжує різко погіршуватися – Боррель

За його словами, білоруський режим сприяє руйнуванню майбутнього світу і разом з росією несе відповідальність за те, що відбувається в Україні. Зокрема, за загибель тисяч людей і катастрофічний вплив на навколишнє середовище.

Це називається сімейне фото. Лукашенко не належить до тієї сім'ї, до якої ми хочемо належати заявив президент Литви.

 - заявив президент Литви. 

Доповнення 

Разом з ним президенти Латвії та Польщі Едгарс Рінкевичс та Анджей Дуда також відмовилися від спільного фото на зустрічі світових лідерів конференції ООН зі зміни клімату COP28 у Дубаї.

Ще до війни в Україні, розв'язаної Росією у 2022 році, авторитарного лідера білорусі засуджували за репресії проти опозиції, обмеження демократичних свобод, наплив мігрантів до східних членів ЄС.

Вже після 24 лютого Західні лідери звинуватили лукашенка в тому, що він дозволив рф використовувати білоруську територію як плацдарм для нападу на Україну.

Нагадаємо

На кліматичному саміті COP28 обговорюється необхідність поступової відмови від викопного палива, а країни з низьким рівнем доходу, залежні від нафти, виступають за міжнародну підтримку, щоб запобігти економічному колапсу.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COP28 у Дубаї стане "моментом істини" для нафтової промисловості – голова Міжнародного енергетичного агентства

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Байден і перша леді запалили різдвяну ялинку у Вашингтоні

     • 23115 переглядiв