ukenru
prezident-vnis-zmini-do-konstitutsiyi-schodo-zakriplennya-kursu-na-yes-ta-nato

Президент вніс зміни до Конституції щодо закріплення курсу на ЄС та НАТО

 • 15446 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Президент України Петро Порошенко зареєстрував у парламенті зміни до Конституції щодо закріплення курсу на євроінтеграцію. Про це під час засідання Погоджувальної ради заявила його представник у парламенті Ірина Луценко, передає УНН.

"Сьогодні Президентом України зареєстровано зміни до Конституції України щодо закріплення в ній європейського та євроатлантичного напрямку розвитку України. Внесенні будуть зміни до статті 85, 102, 116, якими передбачено відповідальність Верховної Ради, Президента України, а також Кабінету міністрів України по закріпленню європейського та євроатлантичного напрямку. Крім того, внесенні будуть зміни в преамбулу Конституції і ще один важливий момент – пропонується виключити положення, яке передбачає використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів – мається на увазі перебування Чорноморського флоту Росії на території Кримського півострова, який є українським", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні розповіли про кроки для закріплення в Конституції курсу на ЄС і НАТО

Як повідомляв УНН, до відкриття осінньої сесії ВР, яка запланована на 4 вересня, буде зареєстрований законопроект про закріплення в Конституції України прагнень до вступу в ЄС та НАТО.

Українські Національні Новини

Політика