ukenru
prezident-pidpisav-ukaz-pro-odnorazovu-groshovu-vinagorodu-geroyam-ukrayini

Президент підписав указ про одноразову грошову винагороду Героям України

 • 14883 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Президент України підписав указ про одноразову грошову винагороду особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку. Про це повідомляє УНН з посиланням на указ Президента України №92/2019.

"Внести до Статуту звання Герой України, затвердженого Указом Президента України від 2 грудня 2002 року № 1114 "Про звання Герой України", зміну, доповнивши його розділом V такого змісту:

"V. Одноразова грошова винагорода особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку", - йдеться в повідомленні.

Крім того, указом передбачено виплатити одноразову грошову винагороду особам, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка".

У разі присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" посмертно або в разі смерті особи, якій присвоєно звання Герой України із врученням ордена "Золота Зірка", одноразова грошова винагорода виплачується членам сімей таких осіб.

Також документом передбачено виплату одноразової грошової винагороди в 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому присвоєно звання Герой України.

Також Кабінету міністрів України доручено розробити та затвердити порядок виплати одноразової грошової винагороди особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку.

Також забезпечити виплату особам, яким звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку присвоєно до 1 січня 2020 року, або членам сімей таких осіб у разі їх смерті чи нагородження посмертно одноразової грошової винагороди, передбаченої розділом V Статуту звання Герой України, затвердженого Указом Президента України від 2 грудня 2002 року № 1114, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня 2020 року.

Доручено передбачати під час розроблення проектів закону про Державний бюджет України на 2020 рік і наступні роки кошти для виплати одноразової грошової винагороди особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку.

Указ набирає чинності з дня його опублікування, крім статті 1 в частині виплати одноразової грошової винагороди, яка набирає чинності з 1 січня 2020 року та застосовується незалежно від часу присвоєння звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку.

Як повідомляв УНН, статус учасника бойових дій отримали понад 255 тисяч військових.

Українські Національні Новини

Політика