ukenru
prezident-kongo-zayavlyaye-scho-likarni-krayini-perepovneni-khvorimi-koronavirusom

Президент Конго заявляє, що лікарні країни "переповнені" хворими на коронавірус

 • 19049 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Лікарні в Кіншасі, столиці Демократичної Республіки Конго, "перевантажені" хворими через зростання інфікованих COVID-19, заявив в суботу президент Фелікс Чісекеді. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Як і в багатьох африканських країнах, в Конго офіційно зареєстровано відносно невелика кількість хворих. Однак вірус убив багатьох людей, а низький рівень вакцинації робить країну вразливою для більш заразних варіантів.

"Я збираюся зробити рішучі кроки, щоб впоратися зі зростанням захворюваності, особливо кажучи про індійський варіант", - сказав Чісекеді.

Однак, він не уточнив про які заходи йде мова.

"Нам добре відомо, що вакцини AstraZeneca як і раніше викликають проблеми як з точки зору побічних ефектів, так і з точки зору суспільної довіри", - сказав Чісекеді.

На думку експертів, відсутність тестування в Конго означає, що офіційні дані, ймовірно, значно занижують кількість випадків захворювання і смертей. Вони також говорять, що лікарні не обладнані для боротьби з новою хвилею вірусу.

Додамо

У п'ятницю представники охорони здоров'я зареєстрували 254 підтверджених випадки COVID-19. Це один з найвищих показників за день з початку пандемії. Всього в Конго зареєстровано 35 000 випадків захворювання і 830 випадків смерті.

Конго відклало кампанію вакцинації більш ніж на місяць через побоювання з приводу дуже рідкісних побічних ефектів ін'єкцій AstraZeneca. З моменту початку кампанії 19 квітня було введено менше 30 000 доз.

Українські Національні Новини

Новини Світу