prezident-izrayilyu-peredav-ssha-informatsiyu-pro-iranski-bezpilotniki-v-ukrayini

Президент Ізраїлю передав США інформацію про іранські безпілотники в Україні

 • 200973 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Президент Ізраїлю заявив у вівторок, що обмінюється розвідданими зі Сполученими Штатами, щоб довести, що Іран постачав керовані росією безпілотники, і закликав до жорсткої відповіді, передає УНН з посиланням на Haaretz.

Деталі

Сполучені Штати та Європейський Союз вже дійшли аналогічного висновку, але Ізраїль наполягає на жорстких діях проти Ірану, який він вважає своєю найбільшою загрозою.

Президент Ісаак Герцог, який відіграє в основному церемоніальну роль, провів переговори з держсекретарем Ентоні Блінкеном під час візиту до Вашингтона, під час якого він зустрінеться з президентом Джо Байденом у середу.

«Іранська зброя відіграє ключову роль у дестабілізації нашого світу, і міжнародне співтовариство має винести з цього уроки зараз і в майбутньому», - сказав Герцог.

«Світ має говорити з Іраном однією мовою - жорсткою, єдиною та безкомпромісною».

У заяві офісу Герцога йдеться, що він поділиться зображеннями, оціненими Ізраїлем, які показують схожість між безпілотниками, збитими в Україні, та частинами, випробуваними в Ірані у грудні 2021 року та представленими на виставці в Ірані у 2014 році.

Додамо

Візит Герцога відбувається за кілька днів до п'ятих виборів в Ізраїлі менш ніж за чотири роки, на яких експрем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху, який мав напружені відносини з адміністрацією демократів США, прагне повернутися.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зустрівся із Штайнмаєром: перші деталі

     • 202485 переглядiв