ukenru
prezident-doruchiv-obstezhiti-umerova-i-chiygoza-v-deputatskiy-klinitsi

Президент доручив обстежити Умерова і Чийгоза в депутатській клініці

 • 10679 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Президент України Петро Порошенко доручив провести обстеження, лікування і реабілітацію Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза в депутатській клініці. Про це на брифінгу заявила перший заступник голови ВРУ Ірина Геращенко, передає кореспондент УНН.

"Подробиці стосовно того, коли очікувати героїв України, героїв кримськотатарського народу в Києві ми будемо знати після розмови, яка, ймовірно, відбудеться найближчим часом між Президентом Порошенком і президентом Ердоганом", - сказала І.Геращенко.

За її словами, І.Умеров і А.Чийгоз мають серйозні проблеми зі здоровям через те, що окупаційний режим застосовував до них "методи каральної сталінської медицини".

"Вони потребують серйозної реабілітації і лікування. Власне Президент України вже дав доручення, щоб та клініка, яка раніше використовувалася для лікування депутатів, міністрів, це клініка 4 управління надала всі можливості, щоб пройшли там реабілітацію, лікування і відповідну діагностику при поверненні лідерів кримськотатарського народу", - заявила І.Геращенко.

За її словами там проходять лікування і реабілітацію всі політв’язні.

Нагадаємо, А.Чийгоза і І.Умерова в РФ звільнили і передали Туреччині.

Як повідомляв УНН, заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз проходять медичне обстеження в Туреччині і сьогодні їх прибуття в Україну не очікується.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП