ukenru
prezident-agresora-treba-izolyuvati-ta-pozbaviti-prava-golosu-v-mizhnarodnikh-organizatsiyakh

Президент: агресора треба ізолювати та позбавити права голосу в міжнародних організаціях

 • 189894 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН запропонував позбавляти права голосу в міжнародних організаціях країну-агресора, передає УНН.

Цитата

«І поки агресор є стороною ухвалення рішень у міжнародних організаціях, його треба ізолювати в них, принаймні на час агресії. Позбавити права голосу. Позбавити прав делегації. Позбавити права вето, якщо це член Радбезу ООН. Тобто покарати всередині інституцій», - запропонував Зеленський в рамках озвученої ним «формули миру».

Крім того, він наголосив на необхідності створення міжнародного трибуналу для покарання Росії.

«Це те, що стане сигналом для всіх потенційних агресорів, що вони повинні цінувати мир, інакше будуть притягнуті до відповідальності світом», - наголосив Зеленський.

Також глава української держави наголосив, що кожна нація має право на гарантії безпеки.

«Ми маємо пропозиції такої модернізації архітектури безпеки для України, а отже, й для Європи та світу, яка не допустить більше жодної агресії проти нас. Ми вже представляємо їх партнерам», - повідомив Зеленський.

Додамо

У світі вже неодноразово лунали пропозиції реформування міжнародних інституцій. Зокрема, мова йде і про реформування Радбезу ООН, де росія починаючи з 1992 року найчастіше за інших країн, які є постійними учасниками Ради, використовує право вето. 

Українські Національні Новини

Політика