ukenru
premyer-ugorschini-orban-vvazhaye-scho-yes-povinen-pereglyanuti-sanktsiyi-proti-rosiyi

Прем'єр Угорщини Орбан вважає, що ЄС повинен переглянути санкції проти Росії

 • 16551 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Європейський Союз повинен переглянути свої санкції відносно Росії, заявив в п'ятницю прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, наполягаючи на відновленні торгівлі з Москвою і створенні європейської армії, яка обмежила б міць Кремля. Про це угорський чиновник повідомив Reuters, передає УНН.

Так, на питання, чи повинен ЄС ввести нові санкції щодо Росії за отруєння кремлівського опозиціонера Олексія Навального, угорський лідер заявив, що "з угорської точки зору ми не розуміємо, навіщо нам це робити".

"Але якщо Європейський Союз захоче ініціювати це, ми готові розглянути", - додав він.

Так, Європейський Союз ввів санкції відносно Росії у зв'язку з незаконною анексією Криму в 2014 році, вони лише посилилися через подальшу підтримку Росією бойовиків на сході України.

"Те, що ми робимо з приводу санкцій щодо Росії, не є розумною політикою", - сказав Орбан.

"Ми повинні бути дуже, дуже жорсткими з військової точки зору по відношенню до Росії, і ми повинні дуже активно співпрацювати в сфері торгівлі. Ми дуже слабкі в збройних силах і дуже жорстко ставимося до торгівлі", - додав він.

Він додав, що "якщо ми хочемо мати рівні стосунки з Росією, нам необхідно мати сильну військову міць в Європі".
Орбан також заявив, що ЄС не повинен примушувати Кіпр до запровадження санкцій щодо Білорусі.

Як повідомляв УНН, на цьому тижні Європейський Союз знову не зміг прийняти рішення про введення санкцій проти влади Білорусі. На засіданні Ради ЄС у Брюсселі, 21 вересня, штрафні заходи не були затверджені.

Українські Національні Новини

Новини Світу