ukenru
premyer-ministr-kanadi-zaklikav-krayini-soyuzniki-obyednatisya-pered-agresivnimi-diyami-rosiyi

Прем'єр-міністр Канади закликав країни-союзники об'єднатися перед агресивними діями Росії

 • 10729 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також закликав країни-союзники об'єднатися перед агресивними діями Росії. Про це йдеться в підсумковому комюніке саміту ЄС-Канада, який відбувся в Брюсселі 14 червня, передає УНН.

Деталі

Зокрема, лідери країн обговорили питання про координування зусиль в групі підтримки реформ в Україні при G7. Канада висловила підтримку суверенітету України, і заявила про подальшу співпрацю з країнами G7 для вирішення питань, пов'язаних з конфліктом на Сході України.

Цитата:

"Ми будемо тісно співпрацювати для вирішення спільних проблем, з якими ми стикаємося в стосунках з Китаєм і Росією. Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, в тому числі за допомогою нашої політики невизнання незаконної анексії Кримського півострова. Ми продовжимо координувати наші зусилля в Групі підтримки України G7 в Києві і підтримувати Україну на шляху до здійсненням її реформ", - йдеться в документі.

Контекст

18-й саміт ЄС-Канада відбувся в Брюсселі 14 червня. Країни ЄС представляли глава Європейської ради Шарль Мішель і глава Європейської комісії Урсула фон дер Лайєн. У заході також взяв участь прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Лідери обговорили подальшу співпрацю для подолання пандемії COVID-19. Крім того, країни підтвердили свої амбіції щодо боротьби з кліматом і захисту навколишнього середовища, а також рішучість просувати демократичні цінності, мир і безпеку.

Доповнення

14 червня відбувся саміт НАТО, в якому заявили про те, що що Україна отримає членство через ПДЧ.

Країни Альянсу також засудили Росії, назвавши її загрозою безпеки, і закликали вивести війська з окупованих територій України.

Як заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, згадку про ПДЧ для України в декларації саміту НАТО "вигризли в останній момент".

Українські Національні Новини

Політика