premier-niderlandiv-riutte-vvazhaie-shcho-dumka-uhorshchyny-ye-vidpravnoiu-pozytsiieiu-i-bahato-choho-shche-mozhlyvo

Прем'єр Нідерландів Рютте вважає, що думка Угорщини є "відправною позицією" і багато чого ще можливо

 • 56404 переглядiв

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте розглядає позицію Угорщини як "відправну позицію"

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте по прибуттю на саміт ЄС, де очікуються важливі рішення щодо України, заявив, що думка Угорщини є "відправною позицією" і що багато чого ще можливо, пише УНН з посиланням на Politico.

Блокування ухвалення рішень щодо України "також завдасть великих збитків Угорщині, тому ще потрібно подивитися, станеться це чи ні".

Рютте підкреслив, що йдеться не лише про те, щоб переконати Угорщину: "Питання не в тому, що ми можемо комусь запропонувати, а в тому, що ми можемо зробити колективно, щоб досягти угоди на користь безпечної Європи", - зазначив він.

Як повідомляє The Guardian, Рютте, який залишає свою посаду, заявив, що час вивільнення 10 мільярдів євро утриманих коштів Угорщині напередодні саміту ЄС було "неминучим".

"Вони мали ухвалити рішення до п'ятниці. Я знаю, що через збіг у часі піднялися брови, але я думаю, що це було неминуче, тому що рішення мало бути ухвалене до п'ятниці", - сказав він.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не виявив жодних ознак готовності йти на компроміс у питанні щодо вступу України до ЄС, прибувши на саміт у четвер вранці.

Популярні

Новини по темі

Повітряні сили ЗСУ попередили про ракету курсом на захід

 • 50224 переглядiв

У Києві пролунали вибухи

 • 102621 переглядiв

Уряд Туска підтримав ембарго на українське зерно

 • 54899 переглядiв