ukenru
predstavnik-prezidenta-nazvav-umovi-pidpisannya-zelenskim-zemelnogo-zakonu

Представник Президента назвав умови підписання Зеленським земельного закону

 • 10597 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський вважає, що у питанні земельної реформи варто сформувати "червоні лінії", за які не слід виходити. І лише після досягнення компромісу з цього питання у суспільстві Глава держави буде готовий підписати відповідний закон. Про таку позицію Президента заявив його уповноважений із земельних питань Роман Лещенко, передає кореспондент УНН.

"Цієї середи (9 жовтня - ред.) Президент України зустрічався з аграріями з усіх її регіонів. Усі пропозиції та зауваження Президент врахував. Він чітко окреслив питання того, що ми повинні сформулювати червоні лінії, за які не слід виходити. Наша позиція зводиться до того, щоб був національний консенсус в питанні земельної реформи", - наголосив Лещенко.

Однак, він відзначив, що якраз досягнення консолідації багатьох різних точок зору щодо цього питання є надскладною задачею.

"Ми повинні знайти таке компромісне рішення, яке дасть можливість всім нам зберегти аграрну галузь, як локомотив національної економіки… Однозначно рішення буде прийматись лише інтегрованим чином, коли будуть враховані правки різних фракцій, народних депутатів, товаровиробників, пайовиків. І лише після цього Президент буде готовий підписати відповідний закон і розпочати земельну реформу", - вказав Лещенко.

Також він наголосив, що "поспіху в даному питанні немає". "Не треба поширювати фейкову інформацію про те, що з дня на день буде прийнятий земельний закон, і все буде швидко і так далі. Це неправдива інформація, діалог буде продовжуватись, і Президент націлений максимально почути кожного і сформувати таку позицію, і такий саме закон, який буде побудовано на засадах національного компромісу", - наголосив земельний омбудсмен.

Нагадаємо, проект закону №2178-10, ініційований головою комітету з питань аграрної та земельної політики, народним депутатом від "Слуги народу" та групою його однопартійців, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" передбачає обмеження для іноземців.

Українські Національні Новини

Політика