pragnut-stati-tekhnologichnoyu-nadderzhavoyu-do-2030-roku-ssha-zbuduyut-schonaymenshe-dva-veliki-chip-tsentri

Прагнуть стати технологічною наддержавою: до 2030 року США збудують щонайменше два великі чіп-центри

 • 1447933 переглядiв

Деталі

Заводи, відомі як логічні фабрики, будуть побудовані висококваліфікованими профспілками та будуть виробляти передові мікросхеми пам'яті на економічно конкурентоспроможних умовах, сказала Раймондо під час свого виступу у Школі дипломатичної служби Джорджтаунського університету.

"Оскільки глобальна конкуренція все частіше стосується технологій та чіпів, а не лише танків і ракет, саме країни, які інвестують у дослідження, інновації та свою робочу силу, лідируватимуть у 21 столітті", - сказала вона.

План використовуватиме кошти із Закону президента Джо Байдена про CHIPS та науку на суму 52 мільярди доларів, який був підписаний у серпні.

"Дослідження, інновації та виробництво, викликані цим законом, можуть дозволити нам стати технологічною наддержавою, забезпечивши майбутнє нашої економіки та національної безпеки на найближчі десятиліття", - зауважила Раймондо.

Вона зазначила, що напівпровідникова технологія використовується у транспортних засобах, медичних пристроях та обороні, від смартфонів та сервісів хмарних обчислень до систем озброєння.

Хоча закон також спрямований на конкуренцію з Китаєм у напівпровідниковій промисловості та суміжних секторах, Раймондо відзначила конкурентоспроможність Пекіна у галузі та відставання США.

"За останні два роки Китай виробив понад 80% нових світових потужностей для певних зрілих чіпів, і їхня частка ринку зростає... У 1990 році на США припадало 37% світових виробничих потужностей чіпів. Сьогодні це лише 12%", - сказала вона.

Міністр торгівлі зазначила, що США втратили третину цих робочих місць за останні два десятиліття, тоді як глобальна індустрія чіпів за цей період збільшилася більш ніж утричі.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Від початку вторгнення у Зеленського погіршився зір

     • 1819115 переглядiв

    Окупанти атакували передмістя Запоріжжя

     • 1764335 переглядiв

    У Маріуполі "бавовна": у місті чують звуки детонації БК

     • 1453018 переглядiв

    Зеленський показав де прожив рік війни

     • 1925685 переглядiв