ppo-ozbroiennia-ta-finansova-pidtrymka-zelenskyi-rozpoviv-pro-dopomohu-yaku-ukraina-otrymaie-vid-krain-pivnichnoi-yevropy

ППО, озброєння та фінансова підтримка: Зеленський розповів про допомогу, яку Україна отримає від країн Північної Європи

 • 43748 переглядiв

Країни Північної Європи надають Україні нові пакети підтримки у вигляді протиповітряної оборони, артилерії та фінансової допомоги: Данія пропонує 1 мільярд доларів, а Норвегія - понад 400 мільйонів доларів, про що оголосив президент Зеленський.

Данія, Норвегія, Фінляндія, Ісландія та Швеція  оголосили про формування нових пакетів підтримки для України, які будуть включати, зокрема, засоби ППО, артилерія та фінансову допомогу. Про це розповів Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні, пише УНН

Я повернувся в Україну – зараз у Львові – з рішенням щодо Євросоюзу й іншими речами, які посилять. ППО.  Пакетів підтримки теж буде більше. Був хороший саміт з країнами Північної Європи. Наші друзі, я дякую вам за підтримку. Сильні рішення

- заявив Зеленський.

 За його словами, Данія готує новий пакет допомоги на мільярд доларів, зокрема, і для захисту українського неба та посилання ЗСУ артилерією. 

 "Норвегія – новий пакет, понад 400 мільйонів доларів. Зокрема ППО. Фінляндія теж готує новий пакет", - вказав голова держави. 

Також Ісландія готує програму довготривалої фінансової підтримки. За словами Президента, "дуже вагому". Швеція теж готує новий пакет. 

"Є сильна заява саміту Україна плюс Північна Європа – іще один політичний снаряд, який наближає нашу перемогу. Візит в Аргентину – фактично перезапускаємо відносини з усім регіоном Латинської Америки. Дякую, що почув чіткі слова підтримки", - підсумував Зеленський. 

Доповнення

Також у своєму зверненні Зеленський відреагував на рішення Євроради про початок переговорів про вступ України в ЄС. 

"Справді сильний результат і для України, і для всієї Європи. Ще один крок до повноправного членства України в ЄС. Рекомендації Єврокомісії ми виконали. Сумніви ми зняли", - вказав голова держави. 

Як зауважив Зеленський, Україна вже не раз доводила, на що здатна. "Буде й інше переможне рішення – буде час, коли зможемо відсвяткувати вступ України у ЄС", - наголосив Президент. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори про вступ України в ЄС розпочнуться 18 грудня - ЗМІ

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф обстрілом пошкодила дитячий садок на Харківщині

     • 37812 переглядiв

    Хмельниччина: сили ППО вночі знешкодили три "шахеди"

     • 37937 переглядiв

    На Миколаївщині вночі збили вісім "шахедів"

     • 33102 переглядiв