pozov-upts-mp-pro-viselennya-monakhiv-z-kiyevo-pecherskoyi-lavri-sud-perenis-zasidannya-na-9-serpnya

Позов УПЦ МП про "виселення" монахів з Києво-Печерської Лаври: суд переніс засідання на 9 серпня

 • 282295 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Судове засідання щодо позову УПЦ МП до національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" про "визнання недійсним" розірвання договору про використання монастирем будівель Лаври було перенесено на 9 серпня. Про це повідомив адвокат, що представляє інтереси УПЦ МП, Микита Чекман, передає УНН.

Деталі

Чекман пояснив, що засідання перенесли на 9 серпня, бо слідчий у справі митрополита Павла Савенко призначив його допит на той же день і час, коли мало відбутися засідання Господарського суду.

Слідчий замовив «доставку» митрополита на допит, і на ньому мав бути присутній протоієрей Микита як адвокат ієрарха. Проте він не встиг доїхати до свого підзахисного, архієрей відмовився свідчити без адвоката, тому його відвезли назад до СІЗО, повідомив адвокат.

Нагадаємо

В.о. генерального директора національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" Максим Остапенко повідомив, що 4 липня до Києво-Печерської Лаври прибула комісія заповідника для опечатування вивільнених корпусів. Були зафіксовані перешкоджання з боку присутніх на території людей.

Комісія з Лаври того ж дня написала заяву до поліції через перешкоджання їй виконувати свою роботу. 

Після цього Господарський суд Києва призначив засідання щодо позову УПЦ МП до національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" про "визнання недійсним" розірвання договору про використання монастирем будівель Лаври. Його призначили на 19 липня. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі