ukenru
pozhezha-u-pansionati-dlya-litnikh-lyudey-u-kharkovi-sud-zalishiv-pid-vartoyu-vlasnika-budinku-ta-orendarya

Пожежа у пансіонаті для літніх людей у Харкові: суд залишив під вартою власника будинку та орендаря

 • 14971 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Харківський апеляційний суд залишив під вартою Славіка Акопяна, який здав в оренду будинок під пансіонат для літніх людей у Харкові, та орендаря В’ячеслава Кравченка. Про це в коментарі УНН сказав прессекретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Цитата:

"Сьогодні апеляційний суд залишив у силі обраний запобіжний захід двом особам. Тримання під вартою без права внесення застави", - повідомив Чубенко.

Що було раніше

В січні цього року суддя Київського районного суду міста Харкова обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для власника згорілого будинку Славіка Акопяна, якого підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель 16 людей в пансіонаті для літніх людей.

Також суд відправив під варту до 21 березня 2021 року орендаря пансіонату у Харкові В’ячеслава Кравченка.

Контекст

21 січня поточного року у Харкові в приватному пансіонаті, який здійснював догляд за громадянами похилого віку, сталась пожежа. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 16.

Як зазначають в уряді, інформацію про зазначений суб’єкт господарювання не було внесено до жодного реєстру, органи соціального захисту населення також не знали про діяльність цього суб’єкта.

Зазначимо, що одразу після надзвичайної події, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей та перевірити Державній службі з надзвичайних ситуацій стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах.

Своєю чергою міністр соцполітики Марина Лазебна пізніше звинуватила місцеву владу Харкова у пожежі в пансіонаті для літніх людей, оскільки та не виявила нелегальний притулок.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП