ukenru
pozhezha-tymchasovo-vplynula-na-robotu-na-odnii-z-tes-defitsytu-elektryky-nemaie-minenerho

Пожежа тимчасово вплинула на роботу на одній з ТЕС, дефіциту електрики немає - Міненерго

 • 23738 переглядiв

На тепловій електростанції сталося загоряння обладнання, що спричинило тимчасові перебої в роботі, але пожежу загасили, обладнання запрацювало, дефіциту електроенергії немає.

На одній з ТЕС напередодні сталося займання обладнання, яке загасили, були тимчасові порушення у роботі, наразі обладнання заживлено. Дефіциту електроенергії немає. Про це повідомили у вівторок у Міненерго, пише УНН.

Генерація

"Вчора на одній з ТЕС виникло займання обладнання, були тимчасові порушення у роботі станції. Пожежу ліквідовано, обладнання заживлено", - ідеться у повідомленні.

В аварійний короткостроковий ремонт, як вказано, виведено блоки ТЕС і ТЕЦ, водночас після короткострокового ремонту підключено блок теплоелектростанції.

"Для покриття потреб споживачів задіяно резерви тепло- та гідрогенерації. Планується комерційний імпорт та експорт електроенергії. Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються", - вказали у Міненерго.

Наслідки обстрілів та знеструмлення з інших причин

На Харківщині через численні обстріли, як повідомляється, відключилися повітряні лінії 110 кВ, знеструмилися підстанції, які живлять побутових споживачів і залізницю (збоїв руху потягів не було). Усіх споживачів оперативно заживлено за резервом.

Внаслідок ворожого обстрілу у Сумському районі пошкоджено газопровід низького тиску, відключено від газопостачання 26 споживачів багатоквартирного будинку, додали у відомстві.

Через технічні причини відключилася повітряна лінія 110 кВ у Черкаській області, у результаті знеструмилась підстанція, яка живить побутових і промислових споживачів. Усіх абонентів заживлено, зазначили у Мінінерго.

Внаслідок технологічних порушень відключалась ПЛ 110 кВ на Донеччині, знеструмлювались побутові споживачі.

На Житомирщині вимикалось обладнання підстанції, знеструмлювались побутові споживачі і промисловість. Протягом години обладнання включено в роботу, усіх споживачів заживлено.

Ситуація на ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,52 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 5243 МВт-год. Також передбачається експорт – до 2026 МВт-год.

Юлія Шрамко

Війна