ukenru
pozbavlennya-voli-vid-5-do-10-rokiv-politsiya-zatrimala-deputata-kolaboranta-u-khersonskiy-oblasti

Колабораціонізм: "меру" окупованого Херсона загрожує до 10 років в'язниці

 • 206386 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Українські слідчі повідомили підозру колаборанту – міському "голові" окупованого Херсона. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Національної поліції.

Деталі

Слідство встановило, що 62-річний уродженець Херсонської області, місце мешкання якого нині зареєстровано в Києві, погодився зайняти в окупованому російськими військами Херсоні посаду керівника міста.

У діях чоловіка вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Цитата 

"За вказаним фактом слідчим управлінням обласного главку поліції Херсонської області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури розпочате кримінальне провадження. В рамках досудового розслідування проводяться необхідні слідчі дії", - говориться у повідомленні.

Нагадаємо 

Верховна Рада України ухвалила законопроект № 7186, який передбачає кримінальну відповідальність за пособництво державі-агресору. 

На Житомирщині співробітники СБУ припинили діяльність колаборанта, який стверджував, що обстріли українських міст та сіл російськими окупантами – фейк.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП