ukenru
povniy-tekst-rishennya-po-privatbanku-zyavitsya-za-10-dniv-ale-bude-zakritim

Повний текст рішення по ПриватБанку з'явиться за 10 днів, але буде закритим

 • 11309 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Повний текст рішення Окружного адміністративного суду міста Києва по ПриватБанку з'явиться протягом 10 днів, але буде закритим. Про це заявив суддя-спікер окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні була прийнята вступна та результативна частина рішення – неповний текст рішення, там відсутнє безпосереднє викладення мотивів прийняття рішення та аргументація суддів, чому таке рішення було прийнято ними. Судді мають 10 днів з моменту прийняття вступної результативної частини рішення для винесення і підготовки повного тексту рішення", - зазначив Санін.

За його словами, саме з моменту отримання повного тексту рішення у Нацбанка, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб буде ще 30 днів, протягом яких установи зможуть подати апеляційну скаргу на нинішнє рішення Окружного суду.

При цьому він додав, що повний текст рішення буде недоступний для загалу, оскільки, як і сам суд, буде закритим.

"Справа має дуже великий обсяг – понад 50 томів, а також вона за своєю суттю є складною, саме тому вона розглядалась такий тривалий час – близько двох років", - зазначив Санін.

За його словами, суд проходив у закритому судовому режимі для збереження банківської таємниці.

При цьому він додав, що вільного доступу до повного тексту рішення суду також не буде, через те, що справа слухалась у закритому режимі.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними рішення, наслідком яких стала націоналізація ПАТ "КБ "Приватбанк", та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку.

Українські Національні Новини

Економіка