ukenru
povidomleno-ostatochnu-pidozru-meru-mogiliv-podilskogo

Повідомлено остаточну підозру меру Могилів-Подільського

 • 11938 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Відстороненого міського голову Могилів-Подільського Петра Бровка підозрюють у самоправстві та отриманні хабара. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області.

Як вказано, у січні 2019 року прокуратурою Вінницької області та областним управлінням захисту економіки ДЗЕ НП України задокументовано факт одержання посадовцями Могилів-Подільської міської ради хабара у 7,5 тисячі доларів США за передачу у власність земельної ділянки площею 0,3 га під багатоквартирну забудову.

Правоохоронцями, як вказано, було зібрано достатньо доказів, що стали підставою для повідомлення меру Могилів-Подільського Петру Бровку підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Про підозру було повідомлено у лютому цього року.

Крім того, як повідомляється, стало відомо про вчинення відстороненим міським головою Могилів-Подільського кримінальних правопорушень. Зокрема, вказали у прокуратурі, внаслідок його самоправних дій, у 2017 році, було змінено штатний розпис міської ради, що призвело до припинення бюджетного фінансування одного із відділів та до невиплати заробітної плати поновленим за рішенням суду працівникам на суму понад 550 тис. гривень.

Таким чином, 18 липня, як зазначається, Петру Бровку повідомлено про кінцеву підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 356 (Самоправство), ч. 3 ст. 368 (Отримання хабара) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Петро Бровко був відсторонений від виконання повноважень мера Могилів-Подільського у лютому цього року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП