poviazani-z-rf-zelenskyi-zaprovadyv-sanktsii-proty-147-fizychnykh-ta-303-yurydychnykh-osib

Пов'язані з рф: Зеленський запровадив санкції проти 147 фізичних та 303 юридичних осіб

 • 33643 переглядiв

Президент України Зеленський запровадив санкції РНБО проти 147 фізичних та 303 юридичних осіб, переважно з росії. Санкції включають заморожування активів та обмеження торгівлі, а також заклики до міжнародної підтримки.

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 листопада 2023 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших санкцій". Під обмеження потрапила низка компаній та громадяни декількох країн світу, повідомляє УНН із посиланням на сайт Глави держави.

Деталі

Як зазначено у документі, РНБО вирішила підтримати внесені СБУ пропозиції щодо застосування санкцій щодо 147 фізичних та 303 юридичних осіб. Серед людей, які потрапили під санкційні обмеження здебільшого отримали громадяни росії, проте й громадяни Швейцарської Конфедерації, Республіки Кіпр, Британії, Республіки Узбекистан, білорусі та навіть України також потрапили під санкції.

Перелік обмежувальних заходів включає блокування активів, обмеження стосуються торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, тощо.

Водночас Кабмін разом з СБУ та Нацбанком мають забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних санкцій передбачених для юридичних осіб.

А Міністерство закордонних справ України - поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада підтримала рішення РНБО про санкцій проти рф та білорусі в ОПК на 50 років

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Двоє дітей травмовані через атаку росіян по Херсону – ОВА

     • 26472 переглядiв