poviazana-z-nimechchynoiu-kompaniia-vochevyd-dopomahaie-rosiianam-obiity-zakhidni-sanktsii-reuters

Пов’язана з Німеччиною компанія, вочевидь, допомагає росіянам обійти західні санкції – Reuters

 • 96287 переглядiв

Пов'язана з Німеччиною логістична компанія «Heinrich Tapp Rus», за даними досліджень Reuters, допомагає підсанкційним російським компаніям, що підтримують російську військову промисловість. Йдеться про участь у паралельному імпорті разом з низкою країн.

Фірма Heinrich Tapp Rus ймовірно співпрацює з компаніями рф, які потрапили під санкції за підтримку військової промисловості на тлі агресії росії проти України. Відповідний висновок зробили журналісти Reuters, передає УНН.

Деталі

Проаналізувавши податкові документи за 2023 і 2024 роки, а також бізнес-реєстри в росії та Німеччині, журналісти Reuters виявили, що логістична фірма Heinrich Tapp Rus (HT Rus) допомагає російським компаніям, які потрапили під міжнародні санкції обходити обмеження. Йдеться про компанії підтримують військову промисловість росії.

Під девізом "Нова реальність - нові можливості", відносини з Aurus, КамАЗ і Тюменським акумуляторним заводом та іншими представниками рф.

Компанію HT RUS заснували щонайменше двоє колишніх співробітників московського офісу німецької компанії Hellmann Worldwide Logistics, яка до повномасштабного вторгнення росії в Україну постачала в рф західне обладнання. Після початку великої війни Hellmann Worldwide пішла з росії.

Heinrich Tapp Rus (HT Rus), у свою чергу, взяла на себе ділові відносини з багатьма старими клієнтами Hellmann.

На сайті HT Rus російським клієнтам пропонується так званий паралельний імпорт через Туреччину, ОАЕ, Казахстан і Киргизію.

"Нова реальність — нові можливості", — рекламує компанія на своєму сайті.

За даними 2023 і 2024 роки, дослідники роблять висновок, що HT Rus надавала послуги російським клієнтам, які потрапили під міжнародні санкції за підтримку кремлівської військової машини.

Серед клієнтів компанії - російський автобренд Aurus, на лімузинах якого їздить президент росії володимир путін. Також дочірні підприємства "КамАЗа" - виробника російських військових вантажівок. Крім того - Тюменський акумуляторний завод, який постачає акумулятори для виробників зброї.

Трамп про послаблення обмежень проти росії: "Я не люблю санкції"17.07.24, 14:39

 Усі три компанії перебувають під санкціями США або Євросоюзу.

Ще один клієнт HT Rus - виробник оптоелектронної техніки АТ "Протон", генеральному директору якої В'ячеславу Меньшову було вручено медаль за "допомогу" в повномасштабній агресії рф проти України.

Важливо зазначити, що журналістам Reuters не вдалося встановити, чи надавала HT Rus зазначеним компаніям послуги, пов'язані саме з паралельним імпортом. Вказується, що податкові документи цих фірм не розкривають характер співпраці з HT Rus. Але згідно з російськими податковими документами, HT Rus відзвітувала про оборот близько 17,5 мільйона доларів у 2023 році.

рф починає створювати тіньовий флот для експорту скрапленого газу – Bloomberg27.06.24, 16:51

Ігор Тележніков

Економіка

    Популярні

    Новини по темі