potentsiyno-smertonosna-speka-nasuvayetsya-na-kaliforniyu-u-dolini-smerti-mozhe-dosyagati-54-4-gradusa

"Потенційно смертоносна" спека насувається на Каліфорнію: у Долині Смерті може досягати 54,4 градуса

 • 391875 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Метеорологи б'ють на сполох, оскільки в Долині Смерті в американському штаті Каліфорнія спека у вихідні може сягати 54,4 градуса за Цельсієм (130 градусів за Фаренгейтом), пише УНН з посиланням на SFGATE.

Деталі

«Ставтеся до спеки серйозно та уникайте перебування на відкритому повітрі, - закликали в Центрі прогнозування погоди Національної метеорологічної служби США. - Температура сягне рівня, який становитиме небезпеку для здоров'я та буде потенційно смертоносним для будь-кого без ефективного охолодження та/або адекватної гідратації».

Хвиля спеки триватиме з п'ятниці до понеділка, а неділя, ймовірно, буде найспекотнішим днем у більшості місць у всьому штаті Каліфорнія, і очікується, що температура перевищить норму, і рекорди того дня можуть бути побиті, особливо в долині Сан-Хоакін і пустелі Мохаве.

Долина Смерті, ймовірно, стане одним із найспекотніших місць у Каліфорнії цими вихідними, і, за прогнозами, там буде близько 130 градусів за Фаренгейтом (приблизно 54,4 градуса за Цельсієм). 

Доповнення

Ешлі Нікерсон, метеоролог з офісу метеорологічної служби в Лас-Вегасі, сказала, що найвища температура, коли-небудь зареєстрована в Долині Смерті, становила 134 градуси за Фаренгейтом (близько 56,6 градуса за Цельсієм) 10 липня 1913 року. Деякі вчені ставлять під сумнів достовірність температури, знятої понад 100 років тому, і вважають рекордом 130 градусів (приблизно 54,4 градуса за Цельсієм), який було зафіксовано 16 серпня 2020 року.

Нікерсон додала, що нічні температури в Долині Смерті будуть не менш небезпечними. Прогнозується, що найнижча температура недільної ночі становитиме 101 градус за Фаренгейтом (близько 38,3 градуса за Цельсієм).

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У НБУ розповіли, скільки готівки на руках в українців

     • 439490 переглядiв

    Кабмін призначив Івана Вигівського головою Нацполіції

     • 481504 переглядiв

    Данія передала Україні 6 дронів для розмінування - Резніков

     • 318563 переглядiв

    Детінізація експорту зерна: Генпрокурор назвав причини

     • 389055 переглядiв