ukenru
postavlialy-do-rf-hranit-pidpryiemtsiam-z-zhytomyrshchyny-povidomleno-pro-pidozru

Поставляли до рф граніт: підприємцям з Житомирщини повідомлено про підозру

 • 21249 переглядiв

Трьом підприємцям з Житомирської області повідомлено про підозру за організацію у 2023-2024 роках оптових поставок граніту та виробів з нього на російські підприємства та окуповані території, що є пособництвом державі-агресору.

Трьом підприємцям з Житомирської області оголосили про підозру у пособництві державі-агресору, вони організували оптові поставки граніту і виробів з нього до підприємств рф. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, пише УНН.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора трьом громадянам України повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111-2 Кримінального Кодексу України),

- йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, підприємці з Житомирської області у 2023-2024 роках організували оптові поставки граніту і виробів з нього до підприємств рф та підприємств на тимчасово окупованих територіях Луганщини й Донеччини.

Для цього один зі спільників зареєстрував та використовував підприємство в країні ЄС для прикриття незаконної діяльності.

З метою конспірації замовлення на товар приймались через мобільні месенджери та надалі відправлялись за кордон автомобільним транспортом. Звідти його вже переправляли до рф і на тимчасово окуповані території України залізничним транспортом.

Наразі вирішуються питання про обрання двом підозрюваним запобіжного заходу, а також оголошення в міжнародний розшук третього спільника.

Нагадаємо

Українські правоохоронці запобігли спробі зловмисників з Дніпра продати до росії викрадені авіаційні запчастини на суму понад 10 мільйонів гривень. СБУ вилучила комплектуючі та продовжує слідство, зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Ольга Розгон

Кримінал та НП