ukenru
postachalniki-elektroenergiyi-ne-khochut-pratsyuvati-z-vodokanalami-cherez-borgi

Постачальники електроенергії не хочуть працювати з водоканалами через борги

 • 10355 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Постачальники електричної енергії не хочуть працювати з водоканалами через низьку платіжну дисципліну. Про це заявила глава Національної комісії, що здійснює регулювання в сфері енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Постачальники, розуміючи негативну дисципліну платежів з боку водоканалів, не хочуть на сьогодні з ними працювати. Якщо споживач вчасно сплачує за електроенергію, то за такого споживача будуть боротися всі постачальники", - зазначила голова НКРЕКП.

За її словами, регулятор робить все можливе, щоб максимально розкрити ринок для приходу нових гравців. І на сьогоднішній день мінімальна кількість постачальників у окремих регіонах становить 16, максимальна – 43.

"Отже, вибір є. Питання тільки у домовленостях, у платіжній дисципліні", - наголосила Кривенко.

На її думку, у цій ситуації саме водоканали мають "попрацювати" на ринку і довести свою спроможність платити вчасно і в повному обсязі.

При цьому вона додала, що на сьогодні 683 постачальників уже зареєструвались в реєстрах операторів систем розподілення електроенергії.

Нагадаємо, ще у вересні НКРЕКП змінила тарифи на водопостачання та водовідведення для низки водоканалів по всій країні. У середньому тарифи зростуть на понад 12% (без ПДВ).

В Україні вже зареєструвалися 683 постачальники електричної енергії у реєстрах операторів систем розподілу електроенергії, ліцензії видали для 226 компаній.

Українські Національні Новини

Економіка