ukenru
posolstvo-ssha-podilyaye-sturbovanist-mvf-schodo-dogani-rozhkoviy-i-sologubu

Посольство США поділяє стурбованість МВФ щодо догани Рожковій і Сологубу

 • 14693 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. У посольстві США в Україні поділяють стурбованість Міжнародного валютного фонду з приводу того, що Рада НБУ ухвалила рішення оголосити догану і висловити недовіру першому заступнику голови Нацбанку Катерині Рожковій і заступнику голови НБУ Дмитру Сологубу. Про це йдеться у заяві американського посольства у Києві, передає УНН.

"Ми поділяємо стурбованість МВФ з приводу нещодавнього голосування Ради НБУ за догану заступникам голови НБУ Рожковій та Сологубу. Міцний та незалежний Національний Банк має критично важливе значення для подальшого економічного розвитку України", - вказали у посольстві.

Напередодні постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман зробив заяву стосовно рішення Ради НБУ щодо двох членів правління Нацбанку, вказавши, що забезпечення відповідальності правління НБУ має провадитися згідно з критеріями управління НБУ, які були розроблені у консультаціях з фахівцями МВФ.

Нагадаємо, 5 жовтня Рада Національного банку оголосила догану та висловила недовіру першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику голови Нацбанку Дмитру Сологубу. Вони працювали ще у команді колишнього голови НБУ Якова Смолія, якого звільнили у серпні.

Українські Національні Новини

Політика