ukenru
posol-ukrayini-ne-vidvidav-vidkrittya-posolstva-ssha-v-yerusalimi-popri-zaproshennya

Посол України не відвідав відкриття посольства США в Єрусалимі попри запрошення

 • 19473 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Посол України в Ізраїлі отримав запрошення на церемонію перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима, але він не був присутній на заході. Про це в коментарі УНН повідомила другий секретар посольства України в Ізраїлі Марина Панченко.

"Посол України в Ізраїлі справді отримав запрошення на церемонію перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима, але він не був присутній на цьому заході. Україна виступає за повне дотримання норм міжнародного права та необхідність виконання відповідних рішень Ради Безпеки ООН щодо статусу Єрусалиму. Вважаємо, що світове товариство має зосередити зусилля, у тому числі в рамках Ради безпеки ООН, з метою запобігти насильство та спонукати сторони до негайного відновлення переговорного процесу та мирного врегулювання. Українська сторона занепокоєна через ситуацію на кордоні Ізраїлю з Сектором Газа та висловлює жаль с приводу численних людських жертв у ході протистояння сил безпеки Ізраїлю з учасниками акції протесту", - заявили в українському посольстві.

Зазначимо, за повідомленням декількох східних видань, що посилались на інформацію міністерства закордонних справ Ізраїлю, представники України та ще 31 держави були присутні на церемонії перенесення посольства США з Тель-Авіву до Єрусалиму.

"Було два заходи: один напередодні відкриття посольства, 13 травня, відбувалось прийняття від імені прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, на честь офіційної делегації США. На цьому прийнятті і був присутній посол України в Ізраїлі. На офіційній церемонії перенесення посольства, Посол України присутній не був, хоча отримав запрошення", - пояснили в посольстві.

Церемонія відкриття проходила на тлі сутичок біля кордону Сектору Гази, внаслідок яких загинули щонайменше 52 палестинця.

Нагадаємо, Дональд Трамп 6 грудня минулого року оголосив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і початок підготовки до перенесення туди американського посольства з Тель-Авіва. Пізніше держсекретар Рекс Тіллерсон припустив, що це трапиться “не раніше як через три роки, хоча і це досить оптимістично”.

Українські Національні Новини

Політика