ukenru
poslug-u-diyi-z-kvitnya-pobilshaye-obitsyayut-nareshti-zapustiti-e-likarnyaniy

Послуг у "Дії" з квітня побільшає: обіцяють нарешті запустити е-лікарняний

 • 18305 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Державний сервіс онлайн-послуг "Дія" чекає "поповнення" - вже у квітні там мають з'явитися нові цифрові продукти, у тому числі Дія ID - електронний підпис за "кілька кліків" - та електронні лікарняні. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата:

"У квітні ми запускаємо нові цифрові продукти в Дії. На Diia Summit. Це будуть революційні послуги, над якими команда Мінцифри працює 24/7", - повідомив Федоров.

Деталі

Серед анонсованих послуг:

  • Дія ID. За декілька кліків у смартфоні можна буде отримати електронний підпис. Українці зможуть підписувати документи завдяки смартфону, отримувати адміністративні та фінансові послуги онлайн.
  • Зміна місця реєстрації онлайн (найпопулярніша послуга в Україні). Ще наприкінці 2020 прийняли постанову, яка впроваджує експериментальний проєкт з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронному форматі.
  • Будівельні онлайн-послуги — початок виконання будівельних робіт та введення в експлуатацію об’єктів класу СС2 та СС3.
  • Автоматична реєстрація бізнесу — автоматична реєстрація послуг для ФОП онлайн. Готуються відповідні зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора.
  • Електронний лікарняний. Заміна паперового лікарняного на електронний листок непрацездатності.
  • Податкові онлайн-послуги. Оптимізація та переведення в Дію послуг кабінету платника податків.
  • Доповнення

    "Дія" функціонує як портал - онлайн-сервіс державних послуг - та застосунок з електронними документами, та даними про людину з реєстрів. Наразі на порталі доступно понад 40 послуг. Повний перелік - тут.

    З початку 2021 року в Україні планувався повноцінний запуск е-лікарняних з повною інтеграцією в систему МОЗ eHealth. Раніше у МОЗ вказували, що планують запустити пілотний проект е-лікарняних з використанням інтерфейсу Пенсійного фонду.

    Українські Національні Новини

    Суспільство