ukenru
posli-g7-obrannya-i-usunennya-goliv-nabu-i-sap-maye-vidbuvatis-vidpovidno-do-zakonodavstva

Посли G7: обрання і звільнення голів НАБУ і САП має відбуватись відповідно до законодавства

 • 15684 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Посли країн “Великої сімки” (G7) наголосили, що призначення і звільнення керівництва НАБУ, САП та Антикорупційного суду має відбуватися відповідно до українського законодавства. Про це йдеться у повідомленні офіційного Twitter-акаунту головування США у “Групі підтримки” послів G7 в Україні, передає УНН.

"З 2014 року члени "Великої сімки" підтримують зусилля уряду та народу України зі створення НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Вищого антикорупційного суду. Для забезпечення доброчесності та незалежності українських антикорупційних інституцій важливо, щоб обрання та усунення керівництва цих органів відбувалось відповідно до чинного законодавства, і щоб закони застосовувались однаково стосовно всіх інституцій", - висловились у "Сімці".

Зазначимо, що до цього у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про звільнення Артема Ситника з посади директора Національного антикорупційного бюро України.

Нагадаємо, директора НАБУ Артема Ситника внесли до Єдиного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Підставою внесення Артема Ситника до реєстру корупціонерів стала постанова Рівненського апеляційного суду, який не задовольнив апеляційну скаргу захисту та визнав очільника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника виним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП (Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків).

Також, на Ситника накладено адмінстягнення у вигляді штрафу в розмірі 200 (двохсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 3400 (три тисячі чотириста) грн 00 коп. з конфіскацією подарунків в дохід держави.

Також нагадаємо, Рівненський апеляційний суд визнав голову НАБУ Артема Ситника винним у правопорушенні, пов’язаному з корупцією.

Як повідомлялося, справа щодо незадекларованого елітного відпочинку директора НАБУ Ситника була направлена до суду 12 липня 2019 року.

Раніше УНН повідомляв, що Ситник “забув” вказати у своїй декларації дорогий відпочинок в елітному мисливському угідді у Рівненській області.

Українські Національні Новини

Політика