poslannia-rosii-zrozumile-ukraina-perebuvaie-na-shliakhu-do-chlenstva-v-nato-prezydent-finliandii

"Послання росії зрозуміле: Україна перебуває на шляху до членства в НАТО" - президент Фінляндії

 • 18400 переглядiв

 За словами президента Александра Стубба, мета Фінляндії полягає в тому, щоб рішення, які будуть ухвалені на саміті НАТО наступного тижня, стали "мостом" до членства України в НАТО. Про це повідомляє УНН  із посиланням на Yle.

Деталі

"Послання росії зрозуміле: Україна перебуває на шляху до членства в НАТО", - сказав Стубб.

Однак, за його словами, на цьому етапі важко оцінити терміни вступу України до НАТО. Стубб вважає, що на той час між Україною і росією буде досягнуто миру або, принаймні, припинення вогню, а Україна отримає надійні двосторонні гарантії безпеки, наприклад, від США.

Наступного тижня президент Фінляндії візьме участь у саміті НАТО в столиці США Вашингтоні. Головними темами зустрічі стануть зміцнення стримування і оборони НАТО, підтримка України, тісніші відносини між Україною і НАТО та співпраця з партнерами по Альянсу.

Найнагальнішим завданням на саміті НАТО у Вашингтоні буде підтримка України - Столтенберг05.07.24, 15:55

За словами Стубба, на зустрічі також обговорюватимуть витрати на оборону. Оборонний бюджет країн-членів Альянсу має становити не менше 2% від національного ВВП.

Як вказав президент країни, 23 з 32 країн-членів наразі вже досягли цієї мети. За словами Стубба, це слід вітати, але водночас "ми маємо готуватися до підвищення амбітності цілей".

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Біжу за мову": до Дня Незалежності проведуть забіг

     • 12610 переглядiв