ukenru
posadovtsiv-derzhprodspozhivsluzhbi-u-luganskiy-oblasti-zatrimali-na-khabari

Посадовців Держпродспоживслужби у Луганській області затримали на хабарі

 • 16594 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Керівника управління Держпродспоживслужби та заступника начальника лікарні ветеринарної медицини Біловодського району Луганської області затримали під час отримання хабара в 1 тис. 850 грн. За місцем проживання цих посадових осіб вилучено майже 140 тис. грн, походження яких перевіряється. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

"Слідчими прокуратури Луганської області спільно з працівниками головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України в Луганській області 20.06.2017 року під час одержання чергової неправомірної вигоди затримано виконувача обов’язків начальника управління Держпродспоживслужби в Біловодському районі та заступника начальника Біловодської районної державної лікарні ветеринарної медицини", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що вказані посадовці будучи пов’язаними сімейними відносинами, систематично, за попередньою змовою вимагали неправомірну вигоду за надання ветеринарного свідоцтва, що підтверджує стан здоров’я тварин з метою їх подальшої реалізації, у тому числі в Російській Федерації, без їх фактичного огляду та перевірки документів встановленої форми.

В ході проведення контролю за вчиненням злочину встановлено, що зазначені посадовці неодноразово одержували від мешканця одного з районів Луганської області неправомірну вигоду. Викрито їх при одержанні суми в розмірі 1 тис. 850 грн, після чого затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За даним фактом здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Під час проведення обшуків за місцем проживання вказаних посадових осіб, слідчими прокуратури Луганської області спільно з працівниками управління СБУ в Луганській області виявлено та вилучено майже 140 тис. грн, походження яких перевіряється.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від посади.

Нагадаємо, що санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-ьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН 20 червня, депутату Хмельницької облради оголосили підозру в хабарництві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП