ukenru
posadovtsiv-azovstali-suditimut-za-porushennya-vimog-pro-okhoronu-pratsi

Посадовців "Азовсталі" судитимуть за порушення вимог про охорону праці

 • 11083 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Посадові особи конвертерного цеху меткомбінату "Азовсталь" постануть перед судом за недотримання вимог законодавства про охорону праці. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

Досудове розслідування встановило, що 27 жовтня 2016 року під час виконання робіт з підняття, перевезення та установки стенду ковша за допомогою вантажопідйомного крану було зачеплено частину скрапу на верхній обичайці ковшу, який внаслідок цього впав на 35-річного працівника комбінату, спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді гематом, рани та переламу кісток ноги, які відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

Вказані порушення правил безпеки стали наслідком необережного ставлення і неналежного дотримання нормативно-правових актів у сфері охорони праці старшим майстром, майстром та ковшовим цеху.

Наразі обвинувальний акт спрямовано для розгляду по суті до Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя.

Посадовим особам загрожує покарання у вигляді штрафу у розмірі від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян,або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв УНН, маріупольці прийняли роботу "Азовсталь" за пожежу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП