porti-kitayu-zupinyayutsya-cherez-nablizhennya-tayfunu-muyfa

Порти Китаю зупиняються через наближення тайфуну Муйфа

 • 116228 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Влада східної провінції Китаю Чжецзян наказала кораблям повернутися в порт, а також закрила школи та евакуювала туристів з прилеглих островів, оскільки один із найсильніших тайфунів цього року, як очікується, має обрушитися на сушу в найближчі дні. Про це інформує CNN, передає УНН.

Деталі

Тайфун Муйфа посилився 13 вересня, коли він рухався до міст-побратимів Нінбо та Чжоушань, крупних портів Китаю по вантажоперевезенням. Уряд наказав усім рибальським суднам повернутися в док до полудня. У Нінбо, Чжоушані і Тайчжоу призупинили роботу шкіл.

Близько 13 000 людей з островів і туристичних місць поблизу Чжоушаня були евакуйовані, повідомляють державні ЗМІ.

Повідомляється, що Муйфа – це вже 12-й циклон у Китаї за цей рік, який досягне берега. Хвилі висотою до 5 метрів очікуються також поблизу Шанхаю, найбільш завантаженого морського контейнерного порту Китаю. Шанхай припинить усі операції в порту 14 вересня, повідомив Шанхайський міжнародний інститут судноплавства.

Авіакомпанія China Southern Airlines скасувала 25 рейсів в аеропортах Шанхая у вівторок і планує скасувати ще 11 наступного дня.

Синоптики повідомили, що центр Муйфи знаходився приблизно в 490 км на південний схід від міста Сяншань у провінції Чжецзян. Тайфун буде рухатися на північний захід і після удару по суші поступово ослабне.

Нагадаємо

Потужний тайфун Хіннамнор завдав шкоди побережжю Японії та Південної Кореї на початку вересня цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Порти Китаю зупиняються через наближення тайфуну Муйфа

     • 116228 переглядiв

    росія тримає в Чорному морі п'ять ракетоносіїв 36 "Калібрів"

     • 176137 переглядiв