Вітчизняні виробники продуктів харчування перебувають у постійному діалозі з Міноборони України, яке виступило з ідеєю виключити з тендерів посередників. Про це повідомила президент асоціації виробничих та переробних підприємств м’ясної галузі "М’ясо України" Наталія Дремблюга в ексклюзивному коментарі УНН.
За її словами, суспільство невдовзі дізнається про результати цього діалогу між виробниками і новою командою Міноборони.
"Ви отримаєте відповідь, спостерігаючи за розвитком спільного діалогу та професійних консультацій між означеними Вами зацікавленими сторонами. У мене відсутні сумніви щодо спільного порозуміння та зацікавленості в розвитку вітчизняного товаровиробника", - зазначила президент асоціації "М’ясо України".
Вона назвала рішення Міноборони про створення ДП "Державний оператор тилу" чудовою ідеєю. І висловила впевненість, що умови допуску до тендерів жодним чином не вплинуть на участь у них вітчизняних виробників продуктів харчування.
"Насправді, я не памʼятаю випадків, коли саме умови були головною перешкодою. Хоча багатовимірність трактування низки нормативно-технічних документів, насправді, в цілому, присутня в законодавчій базі", - вказала вона.
Додатково
Днями Міністерство оборони України презентувало державне підприємство "Державний оператор тилу", яке займатиметься закупівлями для української армії, зокрема, і продуктів харчування.
Нагадаємо
Гендиректор новоствореного Державного підприємства "Державний оператор тилу" Арсен Жумаділов заявив, що нова стратегія оборонних закупівель у харчуванні передбачає максимальну участь у тендерах виробників продукції, зокрема, національних, а не посередників. А також поступове скасування дискримінаційних вимог, які створювали переваги окремим учасникам ринку.