ukenru
poroshenka-zaklikali-pid-chas-viboriv-provesti-opituvannya-pro-perekhid-tserkov-do-ptsu

Порошенка закликали під час виборів провести опитування про перехід церков до ПЦУ

 • 10245 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Президента України Петра Порошенка закликали одночасно з виборами президента організувати опитування населення (громади) про перехід їх церков до ПЦУ. Відповідна петиція опублікована на сайті електронних петицій Офіційного інтернет-представництва Президента, передає УНН.

“Шановний Президент, шановна громада, ми є свідками історичної події - відновлення власної церкви, як одна з головних ознак державності і ідентичності народу. За для уникнення будь-яких протиріч в питанні думки громади по приналежності їх церков і переходу до ПЦУ. Пропоную, організувати і провести опитування населення, одночасно з президентськими виборами, щодо їх відношення до переходу до автокефальної церкви. Оскільки організація населення буде забезпечення, це надасть можливість дізнатись думку народу і позбавить прибічників “руського міру” спекуляцій на тему легітимності переходу церков до ПЦУ”.

Така електронна ініціатива була опублікована 9 січня, а автором є Антон Долгов. 

Як повідомляв УНН, за результатами Об’єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об’єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі, Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі.

Нагадаємо, 9 січня Томос для України підписали усі члени Синоду Вселенського патріархату у Стамбулі в Туреччині, звідки повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика