ukenru
popri-rishennya-oask-u-zelenskogo-zayavili-scho-kerivnika-sap-oberut-vchasno-pidstav-dlya-zatyaguvannya-konkursu-ne-bachat

Попри рішення ОАСК: у Зеленського заявили, що керівника САП оберуть вчасно. Підстав для затягування конкурсу "не бачать"

 • 16683 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Уже зараз можна впевнено сказати, що п’ятий – завершальний – етап конкурсу може й має відбутися вчасно, згідно з тими календарними орієнтирами, які визначила конкурсна комісія. І Президент, і Офіс Президента, і вся владна команда очікують на успішне завершення як цього етапу конкурсу, так і загалом відбору керівника САП. Про це йдеться в коментарі, який оприлюднив Офіс Президента після того, як ОАСК своїм рішенням заблокувавконкурс на керівника САП, передає УНН.

Деталі

У коментарі зазначено, що позиція Президента та Офісу Президента України щодо конкурсу для добору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури є незмінною і вже неодноразово озвучувалась.

"Ми максимально зацікавлені в тому, щоб конкурсна комісія завершила всі необхідні процедури до кінця року, визначивши найбільш гідного кандидата на посаду керівника САП. Для цього комісія має всі необхідні можливості. Станом на сьогодні можна констатувати, що конкурсний відбір здійснювався відповідно до чинного законодавства", - відзначили в ОП.

В Офісі додали, що "побачили повідомлення про рішення Окружного адміністративного суду міста Києва за позовом одного з колишніх працівників НАБУ щодо процедурних аспектів проведення цього конкурсного відбору. Але наголошуємо, що це рішення суду не є остаточним і його буде детально проаналізовано щодо відповідності вимогам закону. Після цього можна буде робити ґрунтовні висновки стосовно такого рішення".

Цитата

"Втім, уже зараз можна впевнено сказати, що п’ятий – завершальний – етап конкурсу може й має відбутися вчасно, згідно з тими календарними орієнтирами, які визначила конкурсна комісія.

І Президент, і Офіс Президента, і вся владна команда очікують на успішне завершення як цього етапу конкурсу, так і загалом відбору керівника САП. Не бачимо підстав для затягування конкурсу", - йдеться у коментарі ОП.

Раніше

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) заблокував проведення конкурсу на голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, скасувавши порядок роботи Конкурсної комісії.

Контекст

У жовтні Президент України Володимир Зеленський заявляв, що конкурс на посаду голови САП завершиться в цьому році.

У вересні 2020 року Верховна Рада підтримала проект постанови № 4104 про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП.

Після цього міжнародні дипломати заявили, що комісія повинна розпочати прозорий процес, в основі якого — доброчесність та заслуги кандидатів. Від цього буде залежати подальша підтримка ЄС і США.

13 жовтня 2020 року пройшло перше засіданні комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП. Так, засідання почалося з того, що члени комісії більше ніж годину сперечалися про участь у роботі комісії одного з обраних її членів.

Українські Національні Новини

Політика