ponad-700-ditei-vyvezut-do-bezpechnykh-rehioniv-z-hrodivskoi-ta-novohrodivskoi-hromad-donechchyny

Понад 700 дітей вивезуть до безпечних регіонів з Гродівської та Новогродівської громад Донеччини

 • 29741 переглядiв

У Донецькій області прийнято рішення про примусову евакуацію 744 дітей з родинами з Гродівської та Новогродівської громад. Евакуація проводитиметься броньованими автомобілями через активне застосування ворогом FPV дронів.

У Донецькій області прийнято рішення про примусову евакуацію дітей з Гродівської та Новогродівської громад. Про це повідомив голова Донецької ОДА (ОВА) Вадми Філашкін, передає УНН.

Деталі

Він розповів, що влада області провела засідання, головною темою якого стала безпекова ситуація у Гродівській та Новогродівській громадах.

Ворог щодня авіабомбами нищить міста та села цих громад, тому прийняли рішення евакуювати дітей у примусовий спосіб з їх батьками або іншими законними представниками з Новогродівки та сіл Маринівка, Михайлівка, Лісівка, а також з сіл Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка та селища Новоекономічне Гродівської ТГ, Полтавки Іллінівської ТГ

- написав він.

Філашкін додав, що за клопотанням керівника Курахівської ВА прийняли рішення про евакуацію дитини з села Острівське.

Всього з чотирьох громад маємо до більш безпечних регіонів України вивезуть 744 дитини з їх родинами.

До процесу евакуації дітей будуть залучені виключно броньовані автомобілі, адже на території цих громад ворог активно застосовує FPV дрони.

Нагадаємо

Раніше координаційний штаб погодив примусову евакуацію 21 дитини з батьками з шести населених пунктів Донецької області через безпекову ситуацію. Евакуйованим забезпечать безкоштовний прихисток, гуманітарну допомогу та психологічну підтримку.

На Харківщині з села Сотницький Козачок, де точаться активні бої, евакуювали 30 людей, у Богодухівському районі готуються до евакуації 12 дітей - ОВА04.07.24, 13:49

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Новини по темі

На війні загинув ексдепутат Чернівецької міської ради

 • 26432 переглядiв