ponad-60-biloruskykh-dobrovoltsiv-zahynuly-v-ukraini-u-viini-proty-rosii

Понад 60 білоруських добровольців загинули в Україні у війні проти Росії

 • 25782 переглядiв

Заступник командира Полку ім. Кастуся Калиновського повідомив про загибель понад 60 білоруських добровольців у війні в Україні. Створено Громадський Рух 'Калиновці' для консолідації білоруських національно-визвольних сил.

У війні проти росії в Україні загинуло понад 60 білоруських добровольців. Про це повідомив заступник командира Полку ім. Кастуся Калиновського Вадим Кабанчук під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Хлопці прийняли участь в боях за Ірпінь, Бучу, Сєвєродонецьк. Прийняли участь в боях в Харківській області, на Миколаївщині, Херсонщині. Пройшли весь Бахмут…Понад 60 білоруських добровольців віддали життя у боротьбі з російською агресією

- сказав Кабанчук.

Окрім того, він зазначив, що виходячи з потреб, подальшого розвитку  Полку ім. Кастуся Калиновського та інтересів білоруського народу на полкових зборах було прийнято рішення, що Полк ім. Кастуся Калиновського – це військово-громадський проєкт, який включає в собі дійсних військовослужбовців ЗСУ, тих хто вже пройшли службу в лавах ЗСУ та зараз знаходяться в нашому активному резерві в Європі та Україні. Та тих хто допомагає, сприяє ефективному веденню бойових дій.

Полк Калиновського враховуючи зараз загрози, які стоять перед білоруською державою та те, що зараз контроль здійснює незаконний президент лукашенко, виходячи з цього ми розуміємо, що у нас стоїть задача щодо подальшого нарощування праці, підвищенню нашої бойової готовності та залученню нових кіл білоруського громадства, білоруського демократичного активу для допомоги білоруським добровольцям, для допомоги Україні і полку Калиновського

- розповів Кабанчук.

Тому за його словами, було прийнято рішення про створення Громадського Руху "Калиновці", як об’єднання представників білоруських демократичних сил та білоруських добровольців, за ради визволення білорусі, від колабораціоністського режиму лукашенка, а також відновлення конституційного ладу в рб після нападу з її території 24 лютого 2022 року на Україну.

Ми бачимо потребу в консолідації всіх білоруських національно-визвольних сил, білоруських добровольців, полку Калиновського та руху "Калиновці"

- заявив Кабанчук.

Доповнення

В червні стало відомо, що ще один білоруський доброволець із позивним "Краків" загинув під час війни в Україні.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі