ukenru
ponad-300-lyudey-britanska-rozvidka-otsinila-vtrati-rf-cherez-udar-po-makiyivtsi

"Понад 300 людей": британська розвідка оцінила втрати рф через удар по Макіївці

 • 1403251 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Внаслідок удару по Макіївці в новорічну ніч втрати росії становлять понад 300 військових рф. Більшість з них вбиті або зниклі безвісти, а не поранені, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у черговому звіті на основі розвідданих, пише УНН.

Цитата

"росія, швидше за все, втратила понад 300 людей внаслідок удару по розміщенню військ у Макіївці під Донецьком 1 січня 2023 року. За нашими оцінками, більшість із них, швидше за все, було вбито або зникло безвісти, а не поранено", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначає британська розвідка, після удару міністерство оборони росії "зробило рідкісний крок, публічно визнавши, що воно зазнало втрат, заявивши, що 89 людей загинули".

"Російські офіційні особи, ймовірно, дійшли висновку, що уникати коментарів в умовах широко поширеної критики на адресу російського командування з приводу інциденту було неможливо", - додали у МО Британії.

"Різниця між кількістю жертв, визнаних росією, і ймовірною справжньою загальною кількістю наголошує на повсюдній наявності дезінформації в російських публічних заявах, - наголошує британська розвідка. - Зазвичай це відбувається через поєднання навмисної брехні, санкціонованої вищим керівництвом, і передачі неточних звітів молодшими чиновниками, які прагнуть применшити свої недоліки в російській культурі "звинувачувати і звільняти".

Доповнення

У Генеральному штабі ЗСУ тоді підтвердили удар по російських окупантах в тимчасово окупованій Макіївці Донецької області.

Українські Національні Новини

Війна